Yazarlar

Avatar photo

Ahmet Yıldız

1997 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde Eğitim Yönetimi ve Planlaması alanında lisans derecesini; 2002 yılında aynı fakültede yüksek lisans derecesini ve 2006 yılında da doktora derecesini Halk Eğitimi/Yetişkin Eğitimi alanında aldı. Doktora sonrası araştırmalar yapmak üzere 2009-2010 öğretim yılında Lancaster Üniversitesi’nde (İngiltere) bulundu. 2017-2018 yıllarında Applied Sciences Upper Austria Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2010 yılında yardımcı doçent, 2012 yılında doçent, 2023 yılında profesör unvanı aldı. Halen Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Hayat Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi bölümünde çalışmaktadır. Yetişkinlerin temel eğitimi, halk eğitimi tarihi, yetişkin okuryazarlığı, yerel yönetimler ve eğitim, öğretmenlik mesleğinin dönüşümü, kırsal alanlarda eğitim, eleştirel eğitim düşünce ve uygulamaları ile laik eğitim konularında çalışmaları bulunmaktadır.
Avatar photo

Ali Törün

1960'da İzmir'de doğdu. Lise öğrenimini İstanbul Maçka Teknik Lisesi'nde tamamladı. 1980-1984 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü'nde öğrenim gördü. 30 yıl süreyle özel dershanelerde çalıştı. 1996-1997 yıllarında Epsilon isimli matematik dergisinin editörlüğünü yapıtı. 2013'te Ali Nesin'le birlikte kaleme aldığı Matematikçi Portreleri, 2015'te Matematiğin (M)izahı isimli kitapları yayımlandı. 2011-2013 arasında Matematik Dünyası dergisinin yayın kurulunda yer aldı. Matematik Köyü'nü Destekleme Derneği başkanlığı yaptı. Hâlen Köy'de derslere girmekte, Bilim ve Gelecek dergisinde popüler matematik yazıları yazmaktadır.
Avatar photo

Atilla Özdemir

Süleyman Demirel Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Dr. Atilla Özdemir, ilköğretim matematik eğitimi ile eğitimde ölçme ve değerlendirme alanlarında doktora derecelerine sahiptir. Öğretim üyeliği süresince eleştirel matematik eğitimi, teknoloji destekli matematik öğretimi, oyunla matematik öğretimi, eğitimde nicel araştırma yöntemleri, öğrenci başarısının ölçülmesi ve eğitimde kalite geliştirme gibi alanlarda önemli araştırmalar yürüten Dr. Özdemir, ulusal ve uluslararası birçok makale yayımlamıştır. Veri analizi, istatistiksel modelleme ve eğitimde kalite geliştirme konularında da uzman olan Dr. Özdemir, eğitimde veriye dayalı karar alma süreçlerine yönelik projelerde aktif rol almaktadır.
Avatar photo

Ayhan Ural

Lisans ve yüksek lisans eğitimini Gazi Üniversitesinde, doktora eğitimini ise Abant İzzet Baysal Üniversitesinde eğitim yönetimi ve denetimi alanında tamamladı. Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyesi ve Eleştirel Pedagoji Dergisi editörler kurulu üyesidir. Çalışmaları genel olarak, eleştirel eğitim teorisi, eleştirel pedagoji, eğitim politikası, eleştirel politika analizi, eğitim yönetimi, eğitim hakkı, okul hakkı, devlet okulu, öğretmenlik mesleği ve öğretmen eğitimi konularına odaklanmaktadır. Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Bilim Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu Akademik Danışma Kurulu Üyesidir.
Avatar photo

Berkant Örkün

Berkant Örkün 1986 yılında Mersin’de doğmuştur. Mersin Hacı Sabancı Lisesinde ortaöğretimine devam eden Örkün, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde lisans eğitimini 2013 yılında tamamlamış ve ardından Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı yüksek lisans bölümüne burslu olarak başlamıştır. Çeşitli sebeplerle buradaki eğitimini yarıda bırakan Örkün; 2016 yılında Mersin Üniversitesi’nde “Meslek Folkloru Bağlamında Mersin’de Balıkçılık” çalışmasıyla yüksek lisansını tamamlamış ve 2024 yılında da Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünden “IX. ve XVI. Yüzyıllar Arasında Yazılan Yabancı Seyahatnamelerde Türk Kültür Tarihi, Türk Halk Kültürü ve Seyahatnamelerin Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimindeki Rolü” isimli doktora tez çalışmasıyla mezun olmuştur. Bir süre Üsküdar Amerikan Lisesinde Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği yapan Örkün, halen Saint Michel Fransız Lisesinde Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olarak çalışmaya devam etmektedir. Berkant Örkün’ün kültürel çalışmalar alanında, çeşitli akademik dergilerde, yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır.
Avatar photo

Erdal Atıcı

Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun olan Erdal Atıcı halen Çankaya 50. Yıl Şehit Uhud Kadir Işık Anadolu Lisesinde öğretmendir. 2005 – 2015 yılları arasında TBMM’de Milletvekili Danışmanlığı yaptı. Eğitim, sanat, tarım konularında yazıları gazete ve dergilerde; öykü ve denemeleri sanat ve edebiyat dergilerinde yayınlanmaya devam ediyor. 2007 yılından bu yana Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olan Erdal Atıcı’nın yayınlanmış yapıtları şunlardır: Ortacalı Yıllar, O karlı Kış Gecesi, Aydınlanma Ateşini Yakanlar 1, 2 ve 3, Güvercinler, TBMM Bütçe Görüşmelerinde ve Şura Toplantılarında Köy Enstitüleri, Köy Enstitüleri ve Edebiyat, Evimizin Duvarlar, Bir Uzun Gece, Köy Enstitülerine Saldırılar Tarihi. Öykü ve denemeleri çeşitli ödüller alan Erdal Atıcı 24 Kasım 2014 tarihinde Anadolu Eğitim Sen tarafından, eğitim ve edebiyat alanındaki çalışmalarından dolayı “Başöğretmenlik Onur Ödülü”ne layık görüldü.
Avatar photo

Fevziye Sayılan

Uzun yıllar Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Yaşamboyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi bölümünde öğretim üyesi olarak çalıştı. Halk Eğitimi-Yetişkin Eğitimi ve Kadın Çalışmaları lisans ve lisans üstü programlarında çok sayıda ders verdi. Aynı zamanda Ankara Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (KASAUM) toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik eğitimlerine aktif olarak katkıda bulundu. Eğitim politikaları, eleştirel pedagoji, dönüştürücü öğrenme, feminist pedagoji ve feminist araştırma akademik ve politik ilgi alanlarıdır. Bu alanlarda ve eğitim sorunlarıyla ilgili kitap, kitap bölümü, makale, çeviri gibi çeşitli yayınları bulunmaktadır. Halen Yetişkin Eğitimi dergisinin editörlüğünü yapmaktadır.
Avatar photo

Hasan Aydın

10 Mayıs 1971'de Ordu/Ünye'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ünye'de, yüksek öğrenimini ise Ondokuz Mayıs Üniversitesinde tamamladı. OMÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde, 1996 yılında yüksek lisans, 2004 yılında ise doktora eğitimini bitirdi. Doktora sonrası, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sinop Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı'na Yrd. Doç. olarak atandı. 2008'de OMÜ Eğitim Fakültesi'ne, 2012 yılında ise İlahiyat Fakültesi'ne geçti. 24 Ocak 2014'te Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler, Felsefe alanında doçent unvanını aldı. 2016 yılında OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü, Felsefe Tarihi Anabilim Dalına Doçent; 2020 yılında ise Profesör olarak atandı. Halen Ondokuz Mayıs Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Felsefe Bölümü, Felsefe Tarihi Anabilim dalında çalışmalarını sürdürmektedir. Aydın’ın tek yazarlı 14 kitabı ve çeşitli akademik dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Çalışmalarının genel olarak, yapılandırmacılık, postmoderizm, ilkçağ ve ortaçağ felsefesi, nedensellik sorunu, aşk vb. konulara yoğunlaştığı görülmektedir.
Avatar photo

Hasan Ünder

Lisansını Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümünde, yüksek lisansını ODTÜ Felsefe ve Ankara Üniversitesi ESTT Anabilim Dalı’nda, Doktorasını yine ESTT’de tamamladı. Eğitim Felsefesi alanında doçent ve profesör oldu. Ankara Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde çalıştı. 2022’de emekli oldu. Eğitim felsefesi, Çevre felsefesi, Erken Cumhuriyet dönemi ilgilendiği alanlarıdır. Kitapları şunlardır: Çevre Felsefesi (Telif); Skolastik Eğitim ve Türkiye’de Skolastik Tarz (derleme); Felsefeye Çağrı (Stanley M. Honer ve diğerlerinden çeviri); Savunmasız Gezegen (John Bellamy Foster’dan çeviri); Eğitimin Amaçları ve Eğitimde Reform Çağrısı (Alfred North Whitehead’den çeviri Raşit Çelik’le birlikte); Eğitim Felsefesi Kılavuzu (Richard Bailey ve diğerleri tarafından derlenen eserin çeviri editörü). Ayrıca kitap bölümleri ve yurtiçi ve yurtdışı dergilerde yayınlanmış makaleleri vardır.
Avatar photo

İlknur Meşe

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden lisans, Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji anabilim dalından yüksek lisans ve yine aynı üniversitenin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nden doktora derecelerini aldı. Doktora sonrasından bu yana eğitim sosyolojisi, feminist pedagoji ve feminizm alanlarında araştırmalar yapmakta, yazılar yazmakta ve -lisans ve lisansüstü- dersler vermektedir. “Feminist Failliğe Çağrı-Dersliklerde Feminist Pedagoji Deneyimleri” (Nika Yay., Ankara, 2022) adlı kitabın editörlüğünü ve bölüm yazarlığını yaptı. Cumhuriyet Tarihini Yeniden Düşünmek (Edit. Nuray Mert, Alfa Yay., İstanbul, 2023) adlı kitapta, “Türkiye’de Kadın Tarihi Yazınını Yeniden Düşünmek” başlığıyla bölüm yazarlığı yaptı. Giresun Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde profesör olarak çalışmaktadır. Ertuğrul’a eş, Kemal’e annedir.
Avatar photo

Kemal Kocabaş

Prof. Dr. Kemal Kocabaş, 1956 yılında Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde Köy Enstitülü bir öğretmen ailede dünyaya gelir. İlkokulu Kavaklıdere İlkokulunda tamamlar. Köyde ortaokul olmaması nedeniyle girdiği sınavları başararak Ortaklar İlköğretmen Okulunu parasız yatılı olarak kazanır. Lise 2’den Lise3’e geçerken Ankara Yüksek Öğretmen Okulu Hazırlık Sınıfına seçilir. Yüksek öğrenimini İzmir Yüksek Öğretmen Okulu ve Ege üniversitesi Fen Fakültesi Fizik- Matematik Bölümünde 1978 yılında tamamlar. Yaklaşık bir yıl Hakkari lisesi ve Konya- Karatay Lisesinde fizik öğretmeni olarak çalışır. Açılan sınavları başararak 1979 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü asistanlığına atanır. 1982 yılında iki yıl iradesi dışında üniversite dışında kalır ve yargı yoluyla tekrar üniversiteye döner. Kocabaş, 1985 yılında Katıhal Fiziği alanında doktora derecesini alır. 1986 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’ne öğretim görevlisi olarak atanır. 1992’de yardımcı doçent, 1994’te doçent ve 2000 yılında profesör ünvanını alır. Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Katıhal Fiziği alanında “Katılarda elektiriksel iletkenlik” konularında çalışmakta olup süperiletkenlik ile ilgili çok sayıda ulusal ve uluslararası yayını bulunmaktadır. Fizik dışında da fizik eğitimi, eğitimin güncel sorunları ve Köy Enstitüleri ile ilgili yayınları bulunan Prof.Dr Kemal Kocabaş, 2001 yılında İzmir’de kurulan Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneğinin (YKKED) genel başkanlığını 2021 yılına kadar yapmıştır. Kocabaş 2024 yılına kadar İzmir’de 2003 yılından beri çıkan YKKED’nin Yayın organı “Yeniden İmece” Eğitim -Bilim -Kültür ve Sanat dergisinin de yazarlığını ve editörlüğünü yapmıştır. Kocabaş’ın eğitim tarihi, eğitimin güncel sorunları ve Köy Enstitülerine dair çok sayıda yayınlanmış kitabı vardır. Ulusal ve yerel gazetelerde ve eğitim dergilerinde güncel eğitim sorunlarına yönelik makaleler yazan Kemal Kocabaş Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyeliğinden Şubat 2923’te emekli olmuştur. Kocabaş, halen İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği yapmaktadır.
Avatar photo

Mehmet Toran

Erken çocukluk eğitimi alanı profesörü olarak İstanbul Kültür Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Erken çocukluk eğitimi alanında sırasıyla KTÜ’de Lisans, Hacettepe Üniversitesinde Yüksek Lisans ve Gazi Üniversitesinde Doktora derecelerini almıştır. 2009-2010 yılları arasında İsveç Enstitüsü bursunu kazanarak misafir araştırmacı olarak Göteborg Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Bölümünde bulunmuştur. 2001-2005 yılları arasında MEB bünyesindeki devlet okullarında okul öncesi öğretmeni olarak, 2005-2009 yılları arasında ise Gazi Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. 2010-2015 yılları arasında Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünde öğretim üyesi ve bölüm başkanı olarak görev yapmıştır. 2015 yılından itibaren İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim dalında öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarını sürdürmektedir. İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı gibi idari görevleri de yürütmüştür. Bu akademik ve idari çalışmaların yanında sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak gönüllü çalışmalar yapmaktadır. 2004 yılından beri World OMEP üyesi, 2011 yılından beri de EECERA Türkiye Koordinatörü, 2022 yılından beri Childhood, Law & Policy Network ve 2024 yılından beri de INEE üyesi olarak gönüllü çalışmalar yürütmektedir. Bununla birlikte Journal of Childhood, Education & Society (JCES) kurucusu ve baş editörüdür. Araştırmaları temel olarak erken çocukluk eğitimi müfredatı, erken çocukluk eğitimi yaklaşımları, erken çocukluk eğitimi politikaları, çocuk yoksulluğu, çocuk hakları ve eleştirel pedagoji ile ilgilidir.
Avatar photo

Meral Uysal

İlk ve Orta öğrenimini Ankara'da tamamladı. 1978 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Halk Eğitimi Bölümünden mezun oldu. 1979–1981 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Enstitüsü'nde uzman yardımcısı olarak çalıştı. 1982 yılında yüksek lisansını tamamladı. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Halk Eğitimi Bölümü'nde araştırma görevlisi oldu. 1988'de Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden doktor unvanını aldı. 1989'da aynı fakültede öğretim görevlisi ve yardımcı doçent olarak görev yaptı. 1990'da halk eğitimi doçenti, 1996'da halk eğitimi profesörü oldu. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde Halk Eğitiminin Kuramsal Temelleri Anabilim Dalı Başkanlığı, Halk Eğitimi Bölüm Başkanlığı, Yaşam Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi Bölümü Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Kastamonu Üniversitesi’nde Rektör Yardımcılığı. Kastamonu Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevlerinde de bulundu. Yetişkin eğitimi, medya ve kadın çalışmaları konularında dersler veren Uysal şu anda emeklidir.
Avatar photo

Muazzez Öcal

Ankara’da doğdu. İlk orta öğrenimini Ankara ve İstanbul’da tamamladı. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi bölümünden mezun oldu. Haftalık Yankı Dergisi ve Hürriyet Gazetesinde, OLEYİS Sendikasında ve üç (TDÇİ, MKE ve TİGEM) Kamu İktisadi Teşebbüsünde çalıştı. Halen çalışmaya devam ediyor.
Avatar photo

Murat Kaymak

Sosyolog, emekli öğretmen. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi- Fen- Edebiyat Fak. Sosyoloji Bölümü (1987-92) (Lisans) Ankara Üniversitesi-Eğitim Bilimleri Fakültesi –Halk Eğitim(Yetişkin Eğitimi ve Yaşam Boyu Eğitim) Anabilim dalı (Yüksek Lisans) 19, 20, 22, 24,25,26,27 ve 28. dönemlerde TBMM'de danışman olarak çalıştı.
Avatar photo

Mustafa Pala

1959 doğumlu Mustafa Pala, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Yeni Türk Edebiyatı Kürsüsü'nden 1983’te mezun oldu. Askerlik görevinden sonra MEB'de Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev aldı. 2015 yılında emekli olana kadar çeşitli devlet liselerinde ve özel eğitim kurumlarında çalıştı. 1981'den beri Yaba Edebiyat, Öğretmen Dünyası, Bilim ve Sosyalizm gibi edebiyat-sanat, eğitim ve politika dergilerinde yayın yönetmenliği yaptı, yazılar yayımladı. Çeşitli mesleki kitaplarından başka eğitim temalı filmleri incelediği "Sinemada Eğitim" (Karina Yayınları, 2024) adlı bir çalışması yayımlandı. Çeşitli dijital platformlarda ve basılı süreli yayınlarda sinema, dil, edebiyat ve eğitim konulu yazıları yayımlanıyor.
Avatar photo

Nazım Mutlu

1960’ta Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Tatlıpınar köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Taşova’da bitirdi. 1979’da ilçedeki Tekel Müdürlüğü’nde bir dönem mevsimlik işçi olarak, sonrasında yine işçi olarak girdiği Ankara Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’nde 1 yılı aşkın süre çalıştı. 1980’de başladığı 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü 1984’te bitirdi. 1985-2012 arasında Tokat, Samsun, Giresun, Kayseri ve Ankara’nın kimi liselerinde ve fakültelerinde öğretmenlik yaptı. 1998-2020 arasında Ankara’da yayımlanan aylık meslek dergisi Öğretmen Dünyası Yayın Kurulu’na katıldı. Derginin Yazı İşleri Müdürlüğü ve Genel Yayın Yönetmenliği görevinde bulundu. 17 Nisan 2003’te kurulan Ulusal Eğitim Derneği’nin kurucuları arasında yer alan Mutlu, Aralık 2011-Aralık 2019 arasında dört dönem derneğin genel başkanlığında bulundu.
Avatar photo

Nazlı Somel

Hacettepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği mezunu, MEB'de öğretmenlik yaparken bir yandan Ankara Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamladı. Tezinde Cumhuriyet tarihinde evrim kuramı öğretiminde yaşanan değişimleri inceledi. Doktorasını Helmut Schmidt Üniversitesi'nde (Hamburg, Almanya), eğitimsel eşitsizlik mekanizmaları üzerine yazdığı teziyle tamamladı. Araştırmaları arasında müfredat reformları, okullarda gözlemlenen "sahtekarlık" örüntülerinin eğitim politikalarıyla ilişkileri ve özel okul öğretmenlerinin çalışma koşulları bulunmakta. Somel, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü'nde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.
Avatar photo

Nejla Doğan

Doktora derecesini Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eğitimin Felsefi, Sosyal ve Tarihi Temelleri bilim dalından aldı. II. Meşrutiyet ve Erken Cumhuriyet dönemi eğitim-kültür politikaları, modernleşmeci eğitim düşüncesi ve uygulamaları, postmodernizm ve eğitim, eleştirel eğitim, laik eğitim, eğitsel eşitsizlikler, kız çocuklarının/kadınların eğitimi, Osmanlı kadın hareketi gibi konular başlıca akademik ilgi alanlarıdır. Bu başlıklarda yayınlanmış makale, kitap bölümü ve gazete yazıları bulunmaktadır. “Ziya Gökalp Düşüncesinde Uluslaşma, Modernleşme ve Eğitim” başlıklı kitabı, 2024 yılında İmge Kitabevi Yayınlarından çıktı. Ayrıca bir dönem Eleştirel Pedagoji Dergisi yayın kurulunda yer aldı.
Avatar photo

Nurcan Korkmaz

2001 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezunoldu. Yüksek lisansını Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsünde, Eğitim Yönetimi ve Denetimi bölümünde yaptı. Doktora derecesini Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Yaşam Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi alanında aldı. Eğitimin Demokratikleştirilmesi, Laiklik ve Eğitim, Halk eğitimi, Mesleki Eğitim, Öğretmenlik Mesleği, Eleştirel Eğitim ve Eğitim Politikaları alanlarında makale ve çeviri çalışmaları yapıyor. Eleştirel Pedagoji Dergisi yayın kurulunda yer aldı. Uluslararası Journal Of Critical Education Policy Studies Dergisi editörler kurulunda yer alıyor.
Avatar photo

Olcay Taşlı

1979 Aydın doğumlu. İlk ve ortaöğretimini Aydın’da tamamladı. 2000 yılında Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nden mezun oldu. 2002 yılında öğretmenliğe başladı. Muş ve İstanbul illerinde çalıştı. 2007 yılından itibaren Aydın’da öğretmen olarak görev yapmaya devam ediyor. Cumhuriyet, Aydınlık, Birgün Pazar, Sözcükler, Teori, Berfin Bahar, Yeni Gelen, Edebiyat Nöbeti, Telgrafhane, Gerçek Edebiyat, Nirvana Sosyal gibi gazete, dergi ve internet portallarında araştırmaları yer aldı. Türk Devrimi’nin Penceresinden İsmail Hakkı Tonguç ve Köy Enstitüleri adlı kitabı Klaros Yayınları tarafından yayımlandı.
Avatar photo

Özgür Bozdoğan

1969 yılında doğdu, ilk orta ve lise eğitimini Adana’da tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü İngiliz Dili Öğretmenliği yüksek lisans programını bitirdi. 1991 yılında öğretmenliğe başlayan Özgür Bozdoğan Ankara, Çankırı ve Çorum’da çok sayıda okulda öğretmenlik yaptı ve halen öğretmen olarak Ankara Çankaya ilçesinde çalışmaktadır. Öğretmenliğe başladığı günden bu yana sendikal faaliyetin de içerisinde aktif olarak yer alan Özgür Bozdoğan iş yeri temsilcilikleri ile birlikte Eğitim Sen Sungurlu ilçe baş temsilciliği ve üç dönem Ankara 2 No’lu Şube Başkanlığı görevlerini yapmıştır. 2017 yılında Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu üyeliğine seçilen Bozdoğan, 2017-2020 arasında Eğitim Sen Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri olarak görev yapmıştır. Bozdoğan ayrıca 2011-2014 yılları arasında KESK genel meclis üyeliği yapmıştır.
Avatar photo

Ruken Akar Vural

Çukurova Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği programından mezun olduktan sonra aynı üniversitede Eğitim Programları ve Öğretim alanından yüksek lisans ve doktora derecelerini almıştır. Eş zamanlı olarak Prof. Dr. David DAVIS danışmanlığında University of Central England’da (UCE) Eğitimde Drama Tezsiz Yüksek Lisans programını tamamlamıştır. Post-doktora çalışmasını Dr. John W. SOMERS danışmanlığında University of Exeter, Drama Bölümünde tamamlayan Dr. Akar- Vural ilköğretimde drama ve tiyatro pedagojisi, ilköğretime öğretmen yetiştirme, kapsayıcı ilköğretim programları ve öğrenme öğretme kuram ve yaklaşımları, nitel araştırma konularında ulusal ve uluslararası düzeyde farklı çalışmalar yürütmüştür. Çalışmaları pek çok kez Tübitak ve AB programları ile de desteklenen Dr. Akar- Vural, Eğitim programları ve Öğretim Derneği (TR), IDEA ve NATD (UK) dernekleri üyesidir.
Avatar photo

Sercan Ünsal

İstanbul İ.T.İ. Akademisi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Bankacılık sektöründe çeşitli bankalarda müfettiş ve şube müdürü olarak görev yaptı. Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı üyesidir. Köy Enstitüleri’yle ilgili çeşitli çalışmaları; Cumhuriyet, Varlık, Gerçek Edebiyat, Kümbet, Deliler Teknesi, Ticari Hayat gazete ve dergilerinde yayınlanmıştır. Yayınlanmış; “Bozkırda Bir Eğitim Pınarı Pamukpınar Köy Enstitüsü (1941-1954) I-II ve Köy Enstitüleri Kırsal Kalkınma ve Sağlık Kolu I-II” kitapları bulunmaktadır. İkinci yayını ile “79. Yunus Nadi Ödülleri Sosyal Bilimler Araştırmaları” dalında “Yunus Nadi Ödülü” almıştır.
Avatar photo

Soner Yıldırım

1990 yılında Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı'ndan mezun oldu. Öğretim Teknolojileri alanındaki yüksek lisans eğitimini 1993 yılında Michigan State Üniversitesi'nde, aynı alanda doktora eğitimini University of Southern California’da 1997 yılında tamamladı. 1998 yılından bu yana ODTÜ Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. 1998 yılından bu yana çesitli uluslararası kuruluşlarda Öğretim Teknololojisi projelerinde uluslararası uzman olarak görev almaktadır. 1998-2000 yılları arasında Dünya Bankasında, 2002-2006 yılları arasında Strasbourg’daki Avrupa Konseyi’nde ve 2004 yılından bu yana Avrupa Birliği Avrupa Eğitim Vakfı’nın (ETF) çeşitili projelerinde görev almıştır. Araştırma konuları arasında biliş, eğitimde teknoloji kullanımı, öğretim ve geri bildirim tasarımı, öğrenme analitikleri ve nomofobya önemli yer tutmaktadır.
Avatar photo

Şule Sam

Lisansımı Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, yüksek lisansımı Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Hayat Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi Bilim Dalı’nda tamamladım. On dokuz yıldır Türkçe öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Okur, yazar, gezerim. Eğitim tarihi alanında araştırma ve Osmanlıca çeviri yapmak ilgi alanlarımdandır.

Konuk Yazarlar